Китайски експерти създадоха химера между маймуна и прасе и така

...
Китайски експерти създадоха химера между маймуна и прасе и така
Коментари Харесай

Създадоха химера на прасе и маймуна

Китайски специалисти сътвориха фантазия сред маймуна и прасе и по този начин проправиха пътя към бъдещето, в което човешките органи, нужни за трансплантация, ще могат да бъдат отглеждани по поръчка, заяви " Дейли остарял ".

Животните са имали единствено малко количество маймунска ДНК - съсредоточена в клетките на сърцето, черния дроб, далака, белите дробове и кожата. Екипът на Държавната лаборатория за стволови кафези и репродуктивна биология в Пекин се пробва да сътвори здрави животни с по-висок дял от маймунски кафези, споделя Хай. Дългосрочната цел е в свине да се отглеждат органи, съвместими с индивида, само че експертите избраха първо да разработят техниката, употребявайки маймунски кафези.

Това е резултат от рецензиите към работата, осъществена от екипа на Хуан Карлос Изсисуа Белмонте в калифорнийския институт Салк през 2017 година В този случай бяха основани хибриди сред свине и хора, само че бяха изразени опасения, че животните могат да имат отчасти човешки мозък. Експертите към този момент са се преместили в Китай и съгласно непотвърдена информация са основали химери на човек-маймуна.

Прасетата-маймуни на китайския екип не живеят доста дълго след раждането, само че се счита, че това е проблем с техниката за инвитро осеменяване, а не с въвеждането на маймунска ДНК. Редица прасета с изцяло естествени гени, основани по тази технология, също не съумяха да оцелеят.

По аргументи, които към този момент не се схващат, техниката за инвитро осеменяване не работи толкоз надеждно при прасетата, колкото при хората и други животни.

В други опити откривателите са основали маймуни с мозъци, които са отчасти човешки: мишки с човешки кафези в очите и овце с отчасти човешки органи. Конкурентен екип работи по план за основаване на мишка с мозък, построен напълно от човешки кафези.

Химерите не са същински хибриди. По създание в фантазия всяка клетка ще бъде изцяло прасе или изцяло маймуна, до момента в който в хибрид всяка клетка съдържа смесената ДНК на двата наставнически типа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР