Китайски археолози са убедени, че тялото, открито в намерена преди

...
Китайски археолози са убедени, че тялото, открито в намерена преди
Коментари Харесай

Археолози откриха тялото на легендарен китайски военачалник

Китайски археолози са уверени, че тялото, намерено в открита преди години гробница, е на именития пълководец Цао Цао, написа в. "Дейли експрес ". Цао Цао е считан за най-могъщия китайски боец, живял преди към 2000 години към края на династията Хан.

Той постоянно е обрисуван като нечовечен и безсърдечен тиранин, само че е възхваляван и като брилянтен властник и талант на военното дело, който се е отнасял с подчинените си като с членове на фамилията си. Гробница, за която се счита, че е на Цао Цао, е открита през 2009 година Споровете дали тялото в основната камера е на именития пълководец не престават с години. Сега експерти от Института за културно завещание и археология на провинция Хънан, където се намира гробницата, удостоверяват, че останките от тяло на мъж на възраст сред 60 и 70 години в действителност са на Цао Цао.

Откриването на големия пантеон е било затруднено заради обстоятелството, че по-голямата част от надземните му структури са разрушени. Смята се, че Цао Цао е забранил построяването на огромна гробница, само че синът му Цао Пи подценява бащината воля и построява такава. Впоследствие, опасявайки се, че мавзолеят ще бъде плячкосан, потомъкът на античния пълководец разпорежда горната му част да бъде разрушена.

"Липсата на доста парчета в близост свидетелства, че разрушаването е било планувано, а не акт на възмездие ", споделя археологът Чжоу Лиган. В гробница са открити и останките от две женски тела, чиято идентичност остава мистерия. Според исторически сведения Цао Цао е заровен със брачната половинка си, умряла на възраст сред 70 и 80 години. Намерените в гробницата тела са на жена, трансферирала 50-те, и на друга, трансферирала 20-те.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР