Китайската Zijin Mining Group е посочила, че ще увеличи инвеститцията

...
Китайската Zijin Mining Group е посочила, че ще увеличи инвеститцията
Коментари Харесай

Пореден китайски гигант инвестира още почти $1 милиард в Сърбия

Китайската Zijin Mining Group е показала, че ще усили инвеститцията си в прилежаща сърбия, съобщи локалният вестник Вечерние новости. Според изданието до края на годината тя ще влага над 800 млн. $, с цел да разшири индустриалния си потенциал в страната.

Вложението ще се случи в откритите мини " Велики Кивели " и " Майданпек ". Освен това Zijin ще се опита да стартира и добивана злато и мед от мината " Церово 2 " и подготовката за създаването на депозита " Борска Река ". Само последният се допуска, че съдържа над 4,2 млн. тона мед, над 100 тона злато и повече от хиляда тона сребро.
 Китайската Zijinshan купува сръбския колос RTB Bor против $1,26 милиарда
Китайска компания купува сръбски колос в минната промишленост против $1,26 милиарда

Сделката включва изплащането на $200 милиона задължения на сдружението

Също по-късно през тази година би трябвало да започва и плана за рандеман на злато " Чукару Пеки ", който се състои от две зони. Zijin има напълно концесията за едната и мажоритарен дял в концесията за другата, съобщи Seenews. Китайската компания обаче възнамерява да изкупи и останалия дял от американската Freeport McMoran за към 400 мнлн. Долара.

Освен в мините, колосът ще вложи и в два завода - за електролиза и за сяра. В бъдеще се чака да инжектира и съвсем 1,3 милиарда $ в притежаваната от нея локална RTB Bor.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР