Китайската Xiaomi е изпреварила Apple като вторият най-голям производител на

...
Китайската Xiaomi е изпреварила Apple като вторият най-голям производител на
Коментари Харесай

Отново китайска марка изпреварва Apple като №2 на пазара на смартфони. И това не е Huawei

Китайската Xiaomi е изпреварила Apple като вторият максимален производител на смарт телефони в света през последното тримесечие след 83% скок в доставките на марката. Това демонстрират предварителните калкулации за представянето на пазара на анализаторската компания Canalys.

Ако това бъде доказано, пробивът за китайската компания ще е исторически. Топ 2 обичайно е доминиран от Samsung и Apple, като преди глобите и Huawei откри място там за малко.

Според Canalys Samsung е с пазарен дял от 19 на 100 за второто тримесечие на годината, Xiaomi - със 17 на 100, а Apple - с 14 на 100, написа Bloomberg.

През първите четири месеца на тази година китайската марка показа два флагмана. С новия Mi 11 Ultra компанията загатна упоритостта си да влезе във премиум ценовия клас на пазара.

" В съпоставяне със Samsung и Apple неговата междинна продажна цена е с към 40 и 75% по-ниска ", показва Бен Стентън от Canalys.

Експанзията отвън Китай е огромният мотор на растежа на компанията. Доставките за Латинска Америка са скочили с 300%, а тези за Африка - със 150%. Резултатът за Западна Европа е растеж от 30 на 100.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР