Китайската волейболна звезда Тън Жу е една от 8-те международни

...
Китайската волейболна звезда Тън Жу е една от 8-те международни
Коментари Харесай

Тън Жу героиня в книга за подрастващи

Китайската волейболна звезда Тън Жу е една от 8-те интернационалните спортни персони, които ще бъдат показани в книга, ориентирана към подрастващите. Четивото ще служи за вдъхновяване на децата, които желаят да се осъществят в спорта и споделя за пътуването на всеки един от спортистите - от детството до триумфите.
25-годишната нападателка, дружно с аржентинския футболист Лионел Меси, спринтьора Юсеин Болт, баскетболната звезда Леброн Джеймс, американската състезателка по художествена гимнастика Симон Байлс, немската тенисистка Анджелик Кербер, японският фигурист Юзуру Ханю и английският параолимпийски плувец Ели Симъндс, взе участие в поредицата, озаглавена: " Когато порасна: Спортни герои ", издадена от английското издателство " Дорлинг Киндърсли ". Поредицата е илюстрирана от Люси Семпъл.
Историята на Жу обрисува пътя й от „ малко селце в Китай “, където е израснала в семейство на фермери до спечелването на олимпийско злато като капитан на Китай. Тя бе оповестена за най-полезен състезател при успеха на отбора й над Сърбия на финала на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР