Китайската ваксина срещу COVID-19 дава имунитет 2 седмици след първата

...
Китайската ваксина срещу COVID-19 дава имунитет 2 седмици след първата
Коментари Харесай

Китай похвали новата си ваксина срещу COVID-19

Китайската ваксина против COVID-19 дава имунитет 2 седмици след първата доза, съобщи Лю Дзинжен, ръководителят на Китайската национална фармацевтична група (Sinopharm). Понастоящем Sinopharm организира третия стадий на интернационалните клинични тествания на имунизацията в ОАЕ. Очаква се лекарството да се появи на пазара в края на декември 2020 година

" Една инжекция ви дава 97-процентова гаранция за отбрана, антителата се развиват постепенно. В естествена обстановка, нужното равнище на антитела за битка с COVID-19 ще се развие в границите на половин месец. Ако извършите две инжекции, 100-процентовата отбрана е обезпечена ", съобщи Лю, представен от китайски медии и БГНЕС.

Според него интервалът сред първата и втората инжекция е 28 дни, само че в специфични случаи двете инжекции могат да се слагат едновременно. Шефът на Sinopharm увери, че имунизацията няма да е доста скъпа. " Очакваме една инжекция да коства няколко стотин юана. Ако има две инжекции, цената ще бъде в границите на 1000 юана (144 долара) ", сподели Лю.

- Александър Новак , който оглавява енергийното министерство на Русия от 2012 година насам, е дал позитивен резултат при тест за ковид. Новината заяви съветският министър председател Михаил Мишустин пред медии, представен от RT. Засега няма подробности за положението на члена на държавното управление.

- Хиляди хора стачкуваха в Аржентина срещу ограничаващите ограничения против новия ковид, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БНР. Миналия петък местното правителство разгласи, че удължава до 30 август действието на изключителните мерки в региона на Буенос Айрес, където са регистрирани 90 % от случаите на ковид в страната.

Аржентина е на 14-о място в света по брой инфектирани, като през последните седем денонощия биват регистрирани по над 5000 нови случая. В страната от ковид са умряли над 5700 души, а общият брой на инфектираните е близо 300 000.

Малта ще затвори още веднъж питейните заведения и нощните си клубове след скок в случаите на ковид в средиземноморската островна страна, съобщи министърът на опазването на здравето Крис Фърн пред Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС. Мярката, която ще влезе в действие от сряда, ще се отнася и до спортните уреди и обществените клубове. Масовите сбирки на обществено място са лимитирани до 15 души. Ресторантите и магазините към момента могат да останат отворени.

Малта е записала общо 1375 инфекции от 7 март, когато е открит първият случай в държавата-членка на Европейски Съюз. От тях 759 са се възстановили, а 9 души са умряли.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР