Китайската централна банка заяви, че всички транзакции, свързани с криптовалута,

...
Китайската централна банка заяви, че всички транзакции, свързани с криптовалута,
Коментари Харесай

Криптовалутите вече са незаконни в Китай

Китайската централна банка съобщи, че всички транзакции, свързани с криптовалута, са противозаконни и би трябвало да бъдат неразрешени, съобщи bloombergtv.bg.

Всички криптовалути, в това число Bitcoin и Ether, не са фиатна валута и не могат да се популяризират на пазара, заяви Китайската национална банка на своя уеб страница.

Всички транзакции, свързани с крипто, в това число услуги, предоставяни от офшорни тържища на локални поданици, са противозаконни финансови действия, се споделя в известието на PBOC.

Тази последна сурова инструкция, която срина цената на Bitcoin с 5,5% в петък идва, когато международните пазари стават все по-обезпокоени от дълговата рецесия, обвързвана с бизнесмена Evergrande Group.

Китайското държавно управление може би също реагира на признаци, че крипто " миньорите " прикриват активността си, с цел да останат в бизнеса.

Виджай Айяр, началник на крипро борсата за Азиатско-тихоокеанския район Luno в Сингапур, съобщи, че въпреки китайското държавно управление да е предписание сходни изказвания в предишното, това е „ леко нервна среда за крипто с последните мнения на Комисията по скъпите бумаги и тържищата и цялостната макро среда с новините около Evergrande. Така че всевъзможни мнения от този темперамент ще доведат до продажба на рискови активи. "

Националната организация за икономическо обмисляне също съобщи, че е незабавна задача за Китай да изкорени криптодобива, а репресиите са значими за реализиране на въглеродните цели.

Инвеститорите би трябвало да чакат „ внезапни ценови реакции, защото Китай стопира биткойн “, сподели Антони Тренчев, съосновател на крипто кредитора Nexo. „ Неотдавнашният отскок от малко под 40 000 $ евентуално към този момент свърши. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР