Китайската централна банка продължава да влива парични средства през септември,

...
Китайската централна банка продължава да влива парични средства през септември,
Коментари Харесай

Китайската централна банка инжектира ликвидност на пазара през септември

Китайската централна банка продължава да влива парични средства през септември, с цел да отговори на търсенето на ликвидност от финансовите институции, предава bulgarian.cri.cn.

Общо 441,5 милиарда юана (63,8 милиарда щатски долара) са били инжектирани на пазара посредством средносрочни кредитни удобства (MLF) през предишния месец, с цел да поддържат ликвидността в банковата система на рационални и задоволителни равнища, съгласно Китайската национална банка. Средствата ще бъдат изцяло оползотворени в границите на една година при лихвен % от 3,3%. Общият размер на отпуснатите средносрочни кредитни удобства доближи 5,38 трилиона юана до края на септември.

Средносрочните кредитни удобства бяха показани през 2014 година за да оказват помощ на банките да поддържат ликвидността като им разреши да заемат от централната банка, употребявайки скъпи бумаги като спомагателна гаранция.

Централната банка предприе по-чести интервенции на открития пазар за за по-гъвкаво и целеустремено ръководство на ликвидността. През 2018г. китайското държавно управление поддържа благоразумна и неутрална парична политика, с цел да балансира растежа и предотврати рисковете.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР