Китайската тенисистка Пън Шуай даде интервю по повод сексуално посегателство

...
Китайската тенисистка Пън Шуай даде интервю по повод сексуално посегателство
Коментари Харесай

Китайската тенисистка Пън Шуай се появи публично след скандал за посегателство

Китайската тенисистка Пън Шуай даде изявление във връзка полово посягане отправено към нея от някогашен почитан партиен член в страната , инфомира AP.

Обвиненията за полово принуждение са изтрити от обществените мрежи. В изявлението се показва, че случая е от ноември месец . В нейната изтрита онлайн обява Пън Пише, че Джан Гаоли, някогашен вицепремиер на непрекъснатия комитет на политбюро я е принудил да вършат секс, макар отхвърли от нейна страна. В същата обява написа, че 7 години преди случката Пън и Гаоли са имали интимни връзки един път и по-късно тя развила сантиментални усеща към него. От ноември насам Пън в този момент се появява обществено и редица въпроси произлизат от обстановката.

В съответното изявление Пен отхвърля да е писала в онлайн пространството, че е осъществено посягане против нея. Постът бил недоразбран и нейното предпочитание било да не се изкривява смисъла на обявата. На въпрос по отношение на изтриването на поста Пенг добавя, че го е изтрила тъй като по този начин е желала. На последвал въпрос за какво го е разгласила отговор не бил даден.

36 -годишната Пенг декларира, че опасенията са резултат от неразбирателство. Едночасовото изявление е проведено от Международния олимпийски комитет и олимпийския комитет на Китай.

В горепосоченото изявление се показва, че тенисистката се е срещнала с президента на интернационалния олимпийски комитет Томас Бах . Целта на срещата е била, че половото посягане заплашва да засенчи провеждащите се Зимни олимпийски игри в Пекин.
 Гостите на Си Дзинпин на Олимпиадата - диктатори и автократи
Гостите на Си Дзинпин на Олимпиадата - диктатори и автократи

Само към 20 международни водачи ще участват на откриването на Игрите

Мок оповестява, че Бах е вечерял с Пък в събота, ден след откриването на Зимните олимпийски игри в Пекин. Информира се, че Пън е участвала на олимпийския мач по кърлинг сред Китай и Норвегия, дружно с член на МОК, добавя AP.

МОК поема цялостна отговорност да контактува с Пен, да организира тиха дипломация и да не взема страна по разногласието. Относно следствие на първичните изказвания на Пен, организацията няма мнение. По думите на ръководителя Марк Адамс всичко е по този начин, както би трябвало да бъде.

AP акцентира и цитира част от изявлението на Пен. Относно проблеми на Пен с китайските управляващи, в изявлението тя показва, че спортът, политиката и страстите са три разнообразни неща. " Моите сантиментални проблеми, моят персонален живот, не трябва да бъдат смесвани с политиката ", споделя Пен в горепосоченото изявление. Пен благодари за поддръжката, в това число на шампионката от огромния шлем Серена Уилямс, само че не схваща за какво чак толкоз се тормозят за нея.

Женският професионален тенис тур приключи шампионатите си в Китай поради случката , а в съответното изявление са предложили на Пен психическа помощ, само че тя отказала, акцентира AP.

Припомняме, че величествен театър с фойерверки беляза откриването на Зимните олимпийски игри в Пекин тази седмица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР