Китайската телекомуникационна корпорация Huawei започва преговори с Google в търсене

...
Китайската телекомуникационна корпорация Huawei започва преговори с Google в търсене
Коментари Харесай

Huawei и Google сядат на масата за преговори

Китайската телекомуникационна корпорация Huawei стартира договаряния с Гугъл в търсене на способи за съдействие след решението на Съединени американски щати да включат китайския тръст в черен лист. Това съобщи през днешния ден на конференция в Брюксел вицепрезидентът на Huawei за Европа Ейбрахам Лю, представен от ТАСС.

Както и преди продължаваме договарянията с Гугъл, с цел да разработим с екипа им вероятни решения, сподели той.

Лю предизвести също по този начин, че " това, което през днешния ден се случва на Huawei, на следващия ден може да се случи на всяка друга компания ".

Припомняме, че през вчерашния ден американското държавно управление смекчи някои ограничавания, наложени на китайската компания Huawei. Търговското министерство на Съединени американски щати сътвори краткотраен общ лиценз, с който възвръща опцията на Huawei да поддържа съществуващите мрежи и да дава актуализации на софтуера на съществуващите мобилни устройства на компанията.

Лицензът, който ще е в действие 90 дни, смекчава рестриктивните мерки, наложени на Huawei от Съединени американски щати за пазаруване на американски артикули, с цел да се помогне на съществуващите клиенти.

Временният лиценз за Huawei няма огромно значение за китайската телекомуникационна компания, съобщи създателят й Жън Чжънфей. Huawei е била подготвена да се оправи със възбраната на Съединени американски щати.

" 90-дневният лиценз на държавното управление на Съединени американски щати няма огромно значение за Huawei. Компанията е подготвена да се оправи със възбраната на Съединени американски щати ", съобщи Жън Чжънфей, представен от централната телевизия на Китай.

Основателят на компания отбелязва също така, че " Huawei може да прави чипове толкоз добре, колкото и американските компании, само че това не значи, че компанията няма да купува чипове от Съединени американски щати.

Huawei разгласи, че нейната операционна система за мобилни устройства ще се назовава Hongmeng. Тя е била създадена от самата компания, ако ограничаващите ограничения на Съединени американски щати не й разрешават повече да употребява операционната система Android, която е благосъстоятелност на Гугъл.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР