Китайската телекомуникационна компания Huawei ще изисква плащане на такси за

...
Китайската телекомуникационна компания Huawei ще изисква плащане на такси за
Коментари Харесай

Huawei въвежда такси за използването на нейни 5G патенти

Китайската телекомуникационна компания Huawei ще изисква заплащане на такси за потреблението на нейни патентовани 5G технологии в опит да сътвори нов поток от доходи, откакто редица нейни бизнеси бяха наранени от американски наказания, съобщи Си Ен Би Си.

Компанията бе включена в черния търговски лист на Съединени американски щати от администрацията на някогашния президент Доналд Тръмп през 2019 година, което докара до възбрана за продажбата на основни американски технологии.

От Huawei оповестиха, че компанията ще начислява такса от по 2,5 $ за всеки телефон употребяващ нейни 5G технологии. Тази такса за патент е по-ниска спрямо желаната от съперниците на Huawei, в това число финландската компания Nokia.

Huawei е един от водачите в патентите за 5G технологиите дружно със Samsung, Nokia, Ericsson и производителя на чипове Qualcomm, отбелязва Ройтерс.

Към края на 2020 година Huawei е имал 100 000 дейни патента в над 40 000 патентни фамилии по целия свят, сочат данни на компанията. През 2019 година компанията е вложила 131,7 милиарда юана (20,27 милиарда долара) в научноизследователска и развойна активност.

През февруари основният изпълнителен шеф на Huawei Technologies Рън Джънфей се похвали, че компанията е постигнала позитивен напредък както в приходите по този начин и в чистата облага през 2020 година Официалния доклад на компанията за миналата година се чака в кяра на този месец.

Въпреки това бизнесът със смарт телефони на компанията, който през 2019 година дава отговор за 54,4% от нейните доходи, продължава да е под напън поради глобите на Вашингтон.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР