Китайската технологична компания Xiaomi обяви офиициално, че ще произвежда електромобили.

...
Коментари Харесай

Xiaomi ще инвестира 10 млрд. долара в електрически автомобили

Китайската софтуерна компания Xiaomi разгласи офиициално, че ще създава електрически автомобили. Лей Джун, създател и основен изпълнителен шеф на Xiaomi, съобщи по време на събитието Xiaomi Mega Launch, на което компанията показа най-новите си артикули при започване на седмицата, че бизнесът ще се ръководи от напълно от дъщерно сдружение на компанията с първична инвестиция от над 1.5 милиарда $. През идващите 10 години проектите са размерът на вложението да доближи общо 10 милиарда $ в бранша. Лей Джун ще ръководи и новото сдружение.

" Решението беше взето след дълготрайно разискване сред всички наши сътрудници и това ще бъде последният огромен предприемачески план в живота ми. Готов съм да заложа цялата си персонална известност и да се боря за бъдещето на нашето мъдро електрическо транспортно средство! Решен съм да накарам екипа си да се бори за триумфа на електрическото транспортно средство Xiaomi ", сподели Лей Джун.
Добра финансова база
Китайската компания разполага с задоволително средства с цел да стартира да построява своя бизнес за интелигентни електрически транспортни средства. Според последните финансови резултати на Xiaomi, компанията се е разраства през 2020 година - приходите за годината надвишават 38 милиарда $, а чистата облага е към 2 милиарда Глобалните доставки на смарт телефони от Xiaomi доближиха 146 млн., задържайки компанията в топ 3 на производителите в международен мащаб след Samsung и Apple. Компанията е водач и в продажбите на тв приемници в Китай за последните две години и към сегашен миг има близо 325 млн. свързани устройства (прахосмукачки, роботи и др.) на платформата AIoT на Xiaomi. Месечните дейни консуматори на XiaoAi AI Assistant (аналог на Siri, Alexa и прочие) са над 85 млн. Отделно компанията разполага със свободен паричен поток от над 15 милиарда $, част от които ще бъдат пренасочени към производството на автомобила.

Във вътрешно писмо до чиновниците, което стигна до китайските медии, Лей Джун споделя, че Xiaomi има неповторими преимущества пред другите компании в производството на коли. Според изпълнителния шеф компанията " има най-богатият опит в интеграцията на програмен продукт, хардуер и индустриалния ноу-хау, с цел да трансформира бизнес модела на обичайна автомобилна промишленост ". " Умните електрически транспортни средства съставляват една от най-големите бизнес благоприятни условия през идващото десетилетие и съставляват незаместим съставен елемент на интелигентния метод на живот. Влизането в този бизнес е натурален избор за нас, защото разширяваме нашата екосистема на образован интернет на нещата (AIoT) и изпълняваме нашата задача да позволим на всички по света да се радват на по-добър живот посредством новаторски технологии ", добавя Лей Джун в писмото.
Das Electroauto
В същото време BMW и Mercedez оповестиха, че и английската BP ще се включи във към този момент тристранното партньорство за построяването на кафези за зареждане на електрически автомобили в Европа. В понеделник изпълнителният шеф на BMW, Оливер Ципсе, показа пред Reuters, че " в този момент е верният миг за нахлуване в бранша ".

На другия ден BMW съобщи, че е подписала контракт за 285 млн. евро (335 млн. долара) с основаната в Съединени американски щати компания Livent, която ще й доставя от следващата година литий, основна съставна част в клетките на батериите. " Хората остават с усещането, че сме си взели отмора, само че в действителност не сме ", добави Ципсе пред Reuters: " Изчаквахме момента, в който секторът на електромобилността в действителност ще нарасне в по-големи размери. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР