Китайската технологична компания Meizu обяви, че променя стратегията си и

...
Китайската технологична компания Meizu обяви, че променя стратегията си и
Коментари Харесай

Известен китайски производител на смартфони излиза от бизнеса

Китайската софтуерна компания Meizu разгласи, че трансформира тактиката си и няма да прави повече смарт телефони, оповестява GizmoChina. Тя ще концентрира напъните си върху " устройствата на утрешния ден " и ще заложи всичко на изкуствения разсъдък.

Meizu беше показана и на българския пазар, като някои от нейните модели фаблети предлагаха доста положително съответствие сред цена и качество. Компанията обаче не смогна на темпото на Xiaomi, BBK (Oppo/vivo/OnePlus/Realme), Huawei, ZTE и останалите огромни китайски играчи в смарт телефон сегмента и последователно загуби пазарен дял.
 Meizu Zero - първият смарт телефон без никакви копчета, кабели и портове
Meizu Zero - първият смарт телефон без никакви копчета, кабели и портове

Разработката на китайската компания е именуван " смарт телефонът на бъдещето "

Изпълнителният шеф Шен Зю разяснява, че през 2023 година сполучливо е бил изработен преходът от " компания за мобилни телефони " към група, която основава своя цялостна екосистема. Тя включва AR очила, само че също и автомобилни решения - Meizu е благосъстоятелност на автомобилния производител Geely.

По думите на Зю смарт телефон потребителите към този момент сменят устройствата си приблизително на 51 месеца (над 4 години), а в това време опциите на устройствата от разнообразни марки са изравнени и производителите се постанова да прибягват до недобросъвестни практики, с цел да стартират моделите си.

Затова и създаването на моделите Meizu 21 Pro, Meizu 22 и Meizu 23 е прекъсната, а разработчиците на интерфейса FlymeOS ще се трансферират към екип, който създава AI решения. През тази година би трябвало да е подготвена и цялостна мобилна операционна система с изкуствен интелект.

За Meizu ставащото в действителност не е изненада - преди повече от десетилетие компанията загърби сполучливия си бизнес с mp3 плеъри, с цел да стартира да прави смарт телефони.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР