Китайската страна обръща голямо внимание на изчезването на Боян Петров.

...
Китайската страна обръща голямо внимание на изчезването на Боян Петров.
Коментари Харесай

На живо: Китайският посланик у нас с последни подробности за издирването на Боян Петров

Китайската страна обръща огромно внимание на изгубването на Боян Петров. Сигурен съм, че се интересувата от най-новата информация за избавителната акция.

Това сподели на специфична конференция посланикът на Китайската национална република у нас Джан Хайджоу, на която разкри последна информация за избавителната акция на Боян Петров. "Китайската страна към този момент е събрала към 100 души. Сред тях има 25 спасители. Останалите са медицински лица и логистичен екип. Спасителите се разделят на три групи. Те се управляват от прочут китайски планинар. Той е като висш пълководец на фронта. В избавителния екип са включени доста опитни алпинисти, които имат доста изкачвания ", разкри посланикът.

"Първата избавителна група е от 12 души и към този момент е тръгнала от базовия лагер намиращ се на височина 5 600 метра към първи базов лагер, който се намира на височина над 6 000 метра. 7 от тези спасители ще потеглят и към базов лагер номер 2, който е на височина над 7 300 метра. В момента там изискванията са доста неприятни и не може да се организира избавителна акция над 7 300 метра. За 11 май прогнозата е за облачно време, мощен вятър и температури от минус 11 до минус 26 градуса. За на следващия ден, 12 май, прогнозата също не е добра. На 13 май прогнозата е за малко по-дборо време. Тогава се възнамерява избавителна интервенция от трети базов лагер на 7 300 метра към върха. Два хеликоптера също са пристигнали. Те се намират на 3 700 метра надморска височина. Изградили сме специфична площадка за кацане, като краткотрайно летище. Хеликоптерите не могат да излетят поради неприятното време ", разгласи дипломат Хайджоу.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР