Китайската страна е дала разрешение за използването на два непалски

...
Китайската страна е дала разрешение за използването на два непалски
Коментари Харесай

Китай разреши хеликоптерите да летят в търсене на Боян


Китайската страна е дала позволение за потреблението на два непалски хеликоптера на компания Simrik Air Pvt. Ltd., които да се включат в избавителните дейности по издирването на алпиниста Боян Петров, заяви Посолството на Република България в Пекин.

Разрешителното влиза в действие от през днешния ден, 10 май, и е годно до 13 май 2018 година

От Министерство на външните работи осведомят, че решението е вследствие на напъните българските дипломатически задачи в Пекин и Делхи, които спомагаха оптимално за обезпечаването на цялата нужна информация и документи за обезпечаването на разрешението. Междувременно Бхола Тхапа, почетният консул на Република България в Катманду, Непал, удостовери, че водачите на самолетна компания Simrik Air към този момент разполагат и с нужните им китайски визи.

В разследване на постъпките от страна на дипломатическата ни задача в Пекин, китайската страна е поела ангажимент да изпрати гранични чиновници, които ще чакат двата хеликоптера при идването им на тяхна територия и по този начин няма да се постанова екипажите да летят до странични гранични пунктове, на които само има паспортен надзор.

Снощи дамата до Боян Петров – Радослава Ненова, разгласи дарителска сметка, в която се събират средства за избавителната интервенция на алпиниста.

„ Не знам до какъв брой е уместно, само че не щеш ли го направих. Сметка за избавителната акция на Боян. След време застрахователите би трябвало да възстановят пари, само че след време не ми прави работа аз имам единствено СЕГА ”, написа във Facebook Ненова.

Мога да посоча Paypal в случай че е по-удобно [email protected]

Радослава Георгиева Ненова

BG32 UNCR 7000 1523 2695 49

UniCredit Bulbank UNCRBGSF

[i]На 3 май в Хималаите изчезна българският планинар Боян Петров, който в границите на програмата „ Българин – 14х8000 “ покори 10 върха с височина над 8000 метра. Алпинистът е част от група от 10 души, която се беше насочила към връх Шиша Пангма (8027 м.). Неговото изгубване беше видяно на височина от 7500 метра. При издирвателна интервенция на 6 май бяха открити палатка и спален чувал, само че заради влошените метеорологични условия издирването краткотрайно беше прекъснато. [/i] /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР