Китайската провинция Хубей, където се появи новата пневмония, започна да

...
Китайската провинция Хубей, където се появи новата пневмония, започна да
Коментари Харесай

Китайската провинция Хубей ускорява тестването на новия коронавирус

Китайската провинция Хубей, където се появи новата пневмония, стартира да употребява по-бърз и по-подходящ способ за тестване, с цел да може пациентите да бъдат изолирани по-бързо, съобщи Ройтерс като цитира в. "Женмин жибао ".

Миналия месец бе оповестено, че неналичието на принадлежности за тестване на РНК в Ухан в провинция Хубей, може да е отсрочило своевременното диагностициране и лекуване на пациенти, допринасяйки за разпространяването на новия ковид. Провинция Хубей ще стартира да употребява получените резултати от използване на компютърна томография като удостоверение на подозрителни случаи на заразяване с новия ковид, който аргументи гибелта на над 600 души в Китай.

Лекари и епидемиолози увериха, че това може доста да редуцира времето за тестване и да даде опция за по-прецизно лекуване в провинцията. Използването на РНК проби можеше да отнеме дни. "Най-голямото преимущество, обвързвано с компютърната томография, е бързината - съобщи специалистът Ци Сяолун от университета в Ланчжоу. - Тъй като се сблъскваме с дефицит на принадлежности за тестване на вируса в Ухан и прилежащите региони, сегашните процедури за потвърждаване на случаите не могат да дават отговор на условията за диагностициране и лекуване. "

"Компютърната томография потвърди надеждността си и може да даде резултати за няколко минути ", означи Чън Чжъншън от болничното заведение към университета в Ухан, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР