Китайската провинция Хайнан ще забрани до 2025 година производството, продажбата

...
Китайската провинция Хайнан ще забрани до 2025 година производството, продажбата
Коментари Харесай

Най-големият китайски остров ще забрани пластмасата за еднократна употреба

Китайската провинция Хайнан ще забрани до 2025 година производството, продажбата и използването на всички пластмаси за еднократна приложимост, които не са биоразградими. Целта е да се понижи замърсяването на околната среда.
Това заяви държавната организация "Чайна нюс сървис ", базирайки се на локалната работа за околната среда и представена от "Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.
Хайнан се състои от най-големия остров под контрола на Китай и няколко архилепага с дребни острови. Това е първият китайски район, който публично се ангажира да спре използването на пластмаса за еднократна приложимост, която не е биоразградима. Тя е посочена от Организация на обединените нации като едно от най-големите провокации за околната среда.
"Чайна нюс сървис " заяви, че Хайнан ще изготви нови стандарти и ще сътвори система за мониторинг за съблюдаване на новите стандарти преди края на годината.
Провинцията ще забрани в началото найлоновите торбички, които не са биоразградими, и приборите за хранене до края на 2020 година. Тя ще спре напълно и използването на материала преди 2025 година, се показва в отчета на локалната работа за околна среда.
Замърсяването с пластмасови произведения се трансформира в един от най-големите проблеми за околната среда в Китай, като огромно количество необработени пластмасови боклуци са изхвърлени в депа и реки съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР