Китайската полиция е арестувала над 200 заподозрени, свързани с един

...
Китайската полиция е арестувала над 200 заподозрени, свързани с един
Коментари Харесай

Стотици арестувани в Китай заради банков скандал

Китайската полиция е арестувала над 200 обвинени , свързани с един от най-големите банкови кавги в страната, който провокира всеобщи митинги.

Четири банки в централната китайска провинция Хънан

стопираха тегленето на пари през април, защото регулаторните органи започнаха ограничения против неприятното ръководство, замразявайки средствата на стотици хиляди клиенти и предизвиквайки митинги, които от време на време завършваха с принуждение.

В понеделник полицията съобщи, че към този момент е арестувала 234 души

във връзка със абсурда и че е реализиран " забележителен прогрес " във възобновяване на откраднатите средства.

" Престъпна група незаконно управлява четири селски и градски банки. И е обвинена в осъществяването на редица тежки закононарушения ", се споделя в изказване на полицията в град Сючан от понеделник.

Китайският селски банков бранш е мощно обиден

от напъните на Пекин да ограничи балона на пазара на недвижими парцели и спираловидно възходящия дълг в границите на финансова политика, която се отрази на цялата втора по величина стопанска система в света, заяви Агенция Франс Прес.

От средата на април регулаторите последователно оферират погашение на вложителите.

В понеделник банковият и застрахователният регулатор на провинция Хънан даде обещание да изплати суми на тези, които са подали сред 400 000 и 500 000 юана (57 900 и 72 300 долара), от тази седмица.

Според анализатори размерът и мащабите на измамата нанасят невиждан удар

върху публичното доверие във финансовата система на Китай, защото се твърди, че забърканите банки са работили нелегално повече от десетилетие.

Според разкази на очевидци пред АФП, както и доказани фотоси в обществените медии,

всеобща проява на инвеститори в столицата на провинция Хънан, Чжънчжоу на 10 юли е била грубо потушена, като полицията е вкарала стачкуващите в рейсове и ги е пребила.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР