Китайската платформа TikTok планира да отвори още два центъра за

...
Китайската платформа TikTok планира да отвори още два центъра за
Коментари Харесай

TikTok планира още два центъра за данни в Европа

Китайската платформа TikTok възнамерява да отвори още два центъра за данни в Европа. Това е декларирал един от мениджърите на компанията. Този ход може да смекчи опасенията по отношение на сигурността на данните на потребителите и да облекчи регулаторния напън върху компанията, написа Reuters.

TikTok желае да увери държавните управления и регулаторите, че наличието на персоналните данни на потребителите не може да бъде манипулирано от Китайската комунистическа партия или някой различен под въздействието на Пекин.

" Напредваме с завършването на проект за втори център за данни в Ирландия с снабдител на услуги трета страна ", споделя генералният управител на TikTok за интервенции в Европа Рич Уотъруърт.

Той добави, че се водят договаряния за основаване на трети център за данни в Европа.
 Най-следваната персона в TikTok Каби Лейм печели по $750 000 $ за пост
Да печелиш по $750 000 за пост в TikTok - какво е да си най-следваната персона в известната мрежа

Брандовете му заплащат приблизително към 400 000 $ на TikTok

Компанията има приблизително 125 милиона месечни дейни консуматори в Европейски Съюз. Това подлага компанията на по-строги правила на Европейски Съюз за онлайн наличие, известни като Закона за цифровите услуги (DSA).

DSA се ползва на компании, които обслужват над 45 милиона консуматори като доста огромни онлайн платформи и изисква от тях да правят ръководство на риска, външен и самостоятелен одит, да споделят данни с управляващи и анализатори и да имат кодекс на държание.

За съпоставяне Twitter има 100,9 милиона средномесечни консуматори в Европейски Съюз, въз основа на оценка за последните 45 дни.

Средният месечен брой консуматори възлиза на 278,6 милиона в Гугъл Maps, 274,6 милиона в Гугъл Play, 332 милиона в Гугъл Search, 74,9 милиона в Shopping и 401,7 милиона в YouTube.

По-рано тази седмица Meta Platform съобщи, че има 255 милиона средномесечно дейни консуматори във Фейсбук в Европейски Съюз и към 250 милиона средномесечно дейни консуматори в Instagram през последните шест месеца на 2022 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР