Китайската национална кооперация за внос и износ на машини (CMC)

...
Китайската национална кооперация за внос и износ на машини (CMC)
Коментари Харесай

Китай строи най-големия фотоволтаичен парк в Централна Европа

Китайската национална кооперация за импорт и експорт на машини (CMC) ще построи най-голямата слънчева електроцентрала в Централна Европа. Тя ще бъде в Унгария, а цената на плана възлиза на 32 милиарда маджарски форинта или 100 милиона $.

Реализирането му ще поддържа политиката на страната по отношение на климатичните промени и ще я направи въглеродно неутрална до 2050 година, написа Еmerging Europe.

" Соларната електроцентрала ще способства за постигането на резистентен енергиен баланс и ще подсигурява сигурността на Унгария, защото страната ще може да разчита на личен възобновим източник на електричество ", споделя Ласло Паскович - Министър на нововъведенията и технологиите.

" Унгария от време на време е определяна като страна, която гледа много скептично на изменението на климата, само че в случай че се огледа към унгарския народ и към стопанската система на страната във връзка с резистентност, няма причина да се срамим. Унгария съумя да понижи нездравословните излъчвания на въглероден диоксид с 32% от 1999 година, като си е сложила за цел до 2030 година те да се намалят с общо 40% ", прибавя Паскович.

CMC възнамерява да основе централа в Унгария, откъдето ще приготвя стартирането на още планове в 16 страни от Централна и Източна Европа.

100-мегаватовата слънчева електроцентрала ще бъде построена в Капошвар и ще е способна да покрие потребността от електричество на град с население от 50 000 жители.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР