Китайската народна освободителна армия ще проведе военно обучение и ще

...
Китайската народна освободителна армия ще проведе военно обучение и ще
Коментари Харесай

Китай започва военни учения до границата с Тайван -

" Китайската национална освободителна войска ще организира военно образование и ще провежда подготвителни действия, в това число учения с бойни стрелби, в шест района към Тайван ",  съобщи държавната организация Синхуа.

Ученията ще са в морските зони и въздушното пространство. Те стартират от 12:00 часа на 4 август и ще продължат до 12:00 часа на 7 август, пекинско време.

От съображения за сигурност кораби и самолети не би трябвало да навлизат в надморските зони и въздушни пространства през този интервал, допълват оттова. 

Изброени са и зоните, където ще се проведат военните учения. 

Съобщението идва часове откакто ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси кацна в Тайван.

Днес китайски военни самолети прелетяха покрай междинната линия, разделяща Тайванския пролив. По това време американски изтребители бяха вдигнати в небето над Тайван, с цел да предотвратят опасността. Обикновено нито една от страните не пресича междинната линия. Въпреки че самолетите са се върнали, китайските кораби към момента са в рискова непосредственост до острова.

" Посещението на в Тайван ще бъде груба интервенция във вътрешните работи на Китай и ще докара до доста съществени събития и тежки последствия “, акцентира представителят на Министерството на външните работи на КНР Джао Лицзян.

Минути преди 18 часа българско време ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати кацна в Тайпе. Тя е най-високопоставеният американски политик, който посещава Тайван през последните 25 години.

Междувременно представителят на Кремъл Дмитрий Песков разгласи визитата на Пелоси като " чиста провокация ".  " Русия удостоверява правилото на " обединен Китай " и се опълчва на независимостта на острова под каквато и да е форма ", каза от своя страна представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР