Китайската Midea Group Co. проучва потенциално придобиване на Electrolux AB,

...
Китайската Midea Group Co. проучва потенциално придобиване на Electrolux AB,
Коментари Харесай

Китайската Midea се опитва да придобие Electrolux

Китайската Midea Group Co. изследва евентуално придобиване на Electrolux AB, съгласно източници на Bloomberg. Бъдещият ход на китайския колос за домашен уреди да добави първокласната шведска марка е самоуверен на фона на евентуалната политическа съпротива за договорката.

Midea направи прелиминарен метод през последните седмици към производителя на бяла техника по отношение на евентуална договорка, споделиха хора, които пожелаха анонимност. Electrolux към този момент не е била възприемчива към предлагането.

Midea се интересува от Electrolux от известно време. Други азиатски производители на уреди също са погледнали към шведския бизнес, прибавят осведомените с проблема.

Акциите на Electrolux скочиха с съвсем 16% в петък заради по-добри от предстоящите финансови резултати, което му даде пазарна капитализация от 4.3 милиарда $. Акциите на Midea са нарастнали с към 10% тази година, оценявайки я на към 58 милиарда $.

Сделката ще тества способността на китайската компания да прави задгранични придобивания на фона на възходящите протекционистични ограничения в Европа и Съединени американски щати, даже в случай че съдомиялните машини и хладилниците не се считат безусловно като риск за националната сигурност.

Закупуването на Electrolux би било следващото от задграничните придобивания на Midea. Китайската компания закупи контролния дял в отдела за домашен уреди на Toshiba Corp. през 2016 година и закупи немския производител на роботи Kuka AG година по-късно, което провокира опасения в немското държавно управление.

Председателят на Midea Пол Фанг загатна за интерес към придобивания в Америка и Европа през 2017 година, откакто компанията взе участие в наддаването за подразделението за бяла техника на General Electric Co., което беше продадено на китайския съперник Haier Group.

Midea и Electrolux към този момент имат някои партньорства и през 2018 година стартираха дружно марката AEG от висок клас в Китай.

Ключово за всяка договорка би било приемането на поддръжка от Investor AB на семейство Валенберг, най-големият акционер в Electrolux.

Electrolux е в развой на редуциране на 3800 чиновници, защото се стреми да понижи разноските и да промени бизнеса си в Северна Америка.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР