Китайската космическата станция Тянгун-1 се разруши изцяло при навлизането си

...
Китайската космическата станция Тянгун-1 се разруши изцяло при навлизането си
Коментари Харесай

Китайската космическа станция изгоря преди да достигне Земята

Китайската галактическата станция " Тянгун-1 " се унищожи напълно при навлизането си в земната атмосфера, оповестиха международните осведомителни организации. Това се случи в нощта на неделя против понеделник над централната част на Южния Тихи океан.

Падането на станцията бе проследено от медиите поради опасенията, че има дребна възможност тя да не изгори ицяло в атмосферата и да нанесе вреди на сушата.

Модулът навлезе в атмосферата в 8.15 ч. пекинско време (3.15 ч. българско време) и значително изгоря, заяви Центърът за ръководство на пилотираните полети на Китай, представен от Българска телеграфна агенция. Апаратът е ненаселен от 2013 година и бе излязъл от надзор през 2016 година Той стартира рухването си към Земята малко по-рано от плануваното.

Китайският вестник " Глобал таймс " написа, че огромният медиен звук, който се е вдигнал в международните медии към рухването на " Тянгун-1 ", е отразявал " завистта " в чужбина към галактическата промишленост на Китай.

" Тиангун-1 " е тестов първообраз на бъдещата китайска галактическа станция, която ще бъде дълга 12 м, ще има диаметър 3.3 метра и маса 8.5 тона.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР