Китайската космическа агенция разкри името на първата си мисия за

...
Китайската космическа агенция разкри името на първата си мисия за
Коментари Харесай

Въпроси към Небесата - поема на 2 хил. години и първа китайска мисия до Марс

Китайската галактическа организация разкри името на първата си задача за изследване на Марс , съвпадаща с годишния ден на Космоса в Китай и 50-годишнината от изстрелването на първия им сателит .

Мисията на Марс е наречена " Тианвен-1 ", заяви формалната осведомителна организация Синхуа, базирайки се на Китайската национална галактическа администрация (CNSA). Очаква се безпилотната разследваща задача до Марс да започва тази година .

Името " Тианвен " или " Въпроси към небесата " е поема, написана от Цю Юан (около 340-278 година пр.н.е. ), един от най-големите поети на античен Китай. В " Тианвен " Цю Юан повдига поредност от въпроси в стих, включващи небето, звездите, естествените феномени, митовете и действителния свят, показвайки подозренията си за някои обичайни понятия и духа на търсенето на истината.

CNSA разяснява, че всички бъдещи задачи за изследване на планетата от Китай ще бъдат серия с това име, което значи постоянството на китайската нация в търсенето на истината и науката и проучването на природата и Вселената . Логото на задачите за изследване ще съдържат буквата " C, " обозначаваща Китай, интернационално съдействие и потенциал за нахлуване в космоса .

От 2016 година Китай дефинира 24 април като Ден на космоса на страната, с цел да означи изстрелването на първия си спътник " Донфангон-1 " в космоса на 24 април 1970 година Тази година е 50-годишнината от началото на навлизането на Китай в космоса. През 2003 година стана третата страна, която изведе човек в космоса със лична ракета след някогашния Съветски съюз и Съединени американски щати. Оттогава Китай се надпреварва да настигне Русия и Съединени американски щати и да се трансформира в съществена галактическа мощ до 2030 година
 Британия облекчава наказания против Русия за общи с Европейски Съюз задачи за изследване на Марс
Британия облекчава наказания против Русия за общи с Европейски Съюз задачи за изследване на Марс

Стартът е плануван за юли-август 2020 година с Протон-М с усилващ блок Бриз-М от Байконур

Жан Кежиян, началник на CNSA, съобщи, че през последните 50 години китайските галактически инженери и учени преодоляват разнообразни компликации и реализират аерокосмическо развиване посредством автономия и самостоятелни нововъведения .

Той разяснява, че CNSA са подготвени да работи взаимно с интернационалната общественост , с цел да даде нов и по-голям принос за проучване на мистериите на Вселената и поощряване на човешкото богатство на основата на тъждество, взаимна изгода, спокойно потребление и приобщаващо развиване .

Анатолий Иванишин и Иван Вагнер, съветските членове на екипажа на Международната галактическа станция, изпратиха приветствено видео до Китай от галактическата станция . Постиженията на Китай заслужават да бъдат приети и уважавани. Въпреки че в този момент човечеството е изправено пред тежка рецесия, обвързвана с епидемиологичната опасност, толкоз значими годишнини не би трябвало да бъдат засенчени.

" Фактът, че цялата страна го чества, ни разрешава да имаме вяра освен в превъзмогването на тази обстановка допустимо най-скоро и връщането към естествения живот, само че и в сполучливото решение на всички бъдещи задания и проблеми, пред които ще се изправи нашата планета ", разясняват астронавтите.

Други галактически публични чиновници и личен състав от службата на Организация на обединените нации по галактическите въпроси, Европейската галактическа организация , Азиатско-Тихоокеанската организация за галактическо съдействие, Бразилия, Франция, Пакистан и Русия също изпратиха поздравения , видеоклипове или писма и показаха вяра за усилване на аерокосмическото съдействие с Китай.

Цю Юан за Хаоса във " Въпроси към Небесата ":

Дълбока античност... Как стартира? Кой на потомците ще каже?

Там нямат форма " горе ", " долу " - Как да се изясни, опише?

Мрак, светлина и здрач мъгляв - Кой може да ги проумее?

Безформеност там значи форма - Кой знае формата къде е?
 НАСА приоритизира галактическата сигурност и изследва безвредно Луната и Марс
НАСА приоритизира галактическата сигурност и изследва безвредно Луната и Марс

Токио и Вашингтон уголемяват своя съюз на фона на възходяща интензивност на Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР