Китайската корпорация по аерокосмическа техника и наука (CASC) възнамерява да

...
Китайската корпорация по аерокосмическа техника и наука (CASC) възнамерява да
Коментари Харесай

Китай възнамерява до 2020 година да изстреля своята първа ракета за многократно използване

Китайската корпорация по аерокосмическа техника и просвета (CASC) има намерение да повтори триумфите на американския бизнесмен Илън Мъск. Но структурата на китайската ракета ще бъде напълно друга.
Първият полет на китайската ракета за неведнъж потребление е плануван за след 3 години. Информацията е на Чен Хонгбо, началник на центъра за проучване и разработка на китайската академия за ракетни технологии към CASC .

China Daily заяви, че китайският галактически уред ще може да извежда в орбита спътници с огромна маса, а по-късно да се завръща на Земята и да се употребява още един път или няколко пъти. За основаването на новата ракета са подбрани най-хубавите експерти от няколко научно проучвателен института.

Плановете са, новата ракета да може да бъде употребена до 20 пъти, а нейните изстрелвания да стават всекидневно. Първоначално, цената на извеждането на товар в орбита би трябвало да бъде 1/5 от сегашните цени, а след рационализиране на ракетата, цената би трябвало да спадне до 1/10 от сегашните цени.

Ракетата на CASC би трябвало доближава височина 300-500 километра, а при кацането ще се употребяват крила. Друга присъща специфичност на китайската ракета е редом разположените първа и втора степени.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР