Китайската компания ZTE отвори лаборатория за киберсигурност в Брюксел. Целта

...
Китайската компания ZTE отвори лаборатория за киберсигурност в Брюксел. Целта
Коментари Харесай

Китайска компания отвори лаборатория за киберсигурност в Брюксел

Китайската компания ZTE отвори лаборатория за киберсигурност в Брюксел. Целта на сдружението е да усъвършенства прозрачността си и да облекчи паниките, свързани с телекомуникационното съоръжение. През май ZTE отвори други две лаборатории за интернет сигурност в китайския град Нанкин и в италианската столица Рим.

Новата лаборатория, ситуирана в сърцето на Европа, се назовава Cybersecurity Lab Europe. Тя ще разреши на компанията да получи по-добър достъп до външна инспекция на сигурността за своите артикули и услуги, най-много на 5G мрежите, заяви Ройтерс. По думите на основния отговорник по сигурността в ZTE Джун Хун, концепцията зад основаването на лабораторията е да се даде отбрана на световните клиенти, надзорни органи и други съответни страни посредством инспекция, удостоверение и съвещания. Той уточни, че ZTE желае да способства за сигурността в областта на осведомителните и информационни технологии и в същото време да подтиква киберсигурността, провеждайки задълбочени проучвания в тази област.

"Сигурността на промишлеността на осведомителните и информационни технологии не може да бъде опазена от един единствен снабдител или от един телекомуникационен оператор. ZTE желае да играе значима роля, допринасяйки за сигурността на цялата промишленост ", означи Хун.

Компанията ZTE бе изправена пред основни проблеми, свързани с бизнеса й през предходната година, откакто американски снабдители получиха възбрана да доставят на компанията съставни елементи, тъй като е нарушила глобите на Съединени американски щати против Иран. Забраната беше анулирана през юни 2018 година, откакто ZTE заплати санкция в размер на 1 милиарда $.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР