Китайската компания за електронна търговия Alibaba заяви днес, че прекратява

...
Китайската компания за електронна търговия Alibaba заяви днес, че прекратява
Коментари Харесай

Alibaba прекратява продажбата на компоненти за електронни цигари в САЩ

Китайската компания за електронна търговия Alibaba съобщи през днешния ден, че приключва продажбата на съставни елементи за електронни цигари в Съединени американски щати на фона на възходящия регулаторен надзор, известията за белодробни болести и смъртните случаи, свързани с така наречен вайпинг, съобщи Ройтерс.

Този ход идва, откакто веригите Kroger Co и Walgreens Boots Alliance Inc обявиха тази седмица, че ще спрат да продават електронни цигари в магазините си, след сходно решение на Walmart.

Alibaba съобщи, че към този момент има заложена дългогодишна политика да не продава артикули за електронни цигари в Съединените щати. Вайпинг продуктите бяха свързани с мистериозно белодробно заболяване, за което се оповестява, че е довело до 18 смъртни случая до предходната седмица, като броят на доказаните и евентуални случаи на заболяването надвишава 1000, сочат данни на американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите.

От Alibaba показаха още, че описът с артикули, измежду които химикалки за пушене, билкови пари, устройства за бездимни цигари и касети за електронни цигари няма да бъде показван на потребителите в Съединените щати.

Докато компанията Juul Labs господства на северноамериканския пазар за електронни цигари, доста известия за смъртни случаи и влошено здраве се приписват на незнайни марки, чиито притежатели не могат да бъдат разпознати. Най-известният е този, с марката Dan Vapes, който беше обвързван с 24 пациенти с белодробни болести, демонстрира изследване на New England Journal of Medicine. Продуктите съдържаха THC, психоактивната съставна част в марихуаната.

Преди прекъсването на продажбите, клиентите можеха елементарно да закупят устройства, съставни елементи или опаковки от уеб сайтове като Alibaba и Amazon, с цел да създадат сами свои вайпинг устройства. Миналият месец Amazon смъкна от каталога си вайпинг съставни елементи, без обаче да посочи точните артикули.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР