Китайската компания Xiaomi възнамерява през следващата година да започне серийно

...
Китайската компания Xiaomi възнамерява през следващата година да започне серийно
Коментари Харесай

Xiaomi води преговори за съвместно производство на електромобили с Brilliance и Chery

Китайската компания Xiaomi има намерение през идната година да стартира серийно произвеждане на електрически автомобили, само че съществуването на волята на създателя и желанията да влага 10 милиарда $ в тази посока за 10 години към момента не са задоволителни условия за триумфа на този план. Според някои отчети не е изключително елементарно Xiaomi да получи лиценз за независимо произвеждане на електрически автомобили, тъй че компанията договаря с огромни китайски автомобилни производители за взаимно произвеждане.

Строго видяно, в края на август за първи път се появи информация, че Xiaomi води профилирани договаряния с китайския авто производител BAIC, а производството на електрически автомобили се възнамерява да бъде проведено в китайско дружество, ръководено взаимно от BAIC и Hyundai Motor. Както към този момент беше маркирано, нуждата Xiaomi да откри сътрудник измежду съществуващите производители на коли породи заради стягането на условията на китайските управляващи към претендентите за произвеждане на транспортни средства. Регулаторите се опасяват от пренасищане на пазара на електрическите автомобили в Китай и затова Xiaomi може да има компликации, когато се пробва независимо да стартира производството на коли. Някои източници обаче споделят, че има прочут триумф в тази посока.

Bloomberg заяви, че още двама автомобилни производители са измежду евентуалните сътрудници на Xiaomi: Brilliance Auto Group Holdings и Chery Automobile. Нито една от страните не разяснява тези известия. В същото време китайският производител на електроника не се отхвърля от опитите си да получи лиценз за независимо произвеждане на електрически автомобили. В този смисъл е невероятно да се подсигурява неизбежността на образуването на съюз с някой от съществуващите автомобилни производители.

Трябва да се има поради, че конкурентната Huawei Technologies към този момент взе участие в производството на електрически автомобили под марката Aito в съдействие със Seres Group и чака да разшири листата си от сътрудници, с цел да включи и Chery, BAIC и JAC. Миналата година Seres съумя да продаде 80 000 електрическия автомобил под марката Aito, в чието основаване Huawei взе участие. Компанията не е подготвена да взе участие директно в производството на електрически автомобили, както по-рано обясниха нейните представители.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР