Китайската компания влиза на пазара за операционни системиМного производители на

...
Китайската компания влиза на пазара за операционни системиМного производители на
Коментари Харесай

Huawei извади новия си коз – HarmonyOS

Китайската компания влиза на пазара за операционни системи

Много производители на устройства са заинтригувани от потребление на HarmonyOS, съобщи Ричард Ю, началник на подразделението за потребителски артикули на Huawei (снимка: Huawei)

Huawei показа през днешния ден лична операционна система в отговор на глобите от Съединени американски щати, ко ито крият риск за производителя на телекомуникационно съоръжение и смарт телефони да загуб и достъп до мобилната платформа Android , стана ясно на конференцията HDC 2019.

Новата операционна система се назовава HarmonyOS. Тя е проектирана за инсталиране на необятен набор от устройства, в това число смарт телефони, таблети, компютри, интелигентни часовници, устройства за интернет на нещата, тв приемници и електроника за коли.
още по тематиката
Първоначално продуктите под ръководство на HarmonyOS ще се продават в Китай. По-късно сходни устройства ще се появят и на други пазари.

HarmonyOS е система с отворен код, което значи, че други производители на устройства могат да я употребяват в своите артикули. Концепцията за отворен код би трябвало да разшири екосистемата към HarmonyOS и да притегли огромен брой разработчици на приложения.

Според Ричард Ю, началник на поделение за потребителски артикули на Huawei, доста производители на устройства са заинтригувани от потребление на HarmonyOS. Топ мениджърът обаче не уточни съответни имена.

Huawei попадна в черния лист на Министерството на търговията на Съединени американски щати на фона на ескалацията на комерсиалните връзки сред Вашинтгон и Пекин. В резултат на това Гугъл беше принудена да преразгледа съдействието с компанията, което в вероятност може да значи загуба на достъп до приложения като Gmail, Chrome, YouTube и изобщо до магазина Гугъл Play за потребителите на Huawei устройства

По думите на Ричард Ю, обстановката към Android към момента е „ неразбираема ”, само че Huawei е подготвена да стартира да употребява HarmonyOS още в този момент, в случай че се наложи, добави той.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР