Китайската компания Vivo е изобретила смартфон с вграден дрон. Това

...
Китайската компания Vivo е изобретила смартфон с вграден дрон. Това
Коментари Харесай

Създадоха летящ смартфон

Китайската компания Vivo е изобретила смарт телефон с вграден дрон. Това оповестява холандското издание LetsGoDigital. Патентът е подаден до Световната организация за интелектуална благосъстоятелност (WIPO) през декември, само че поръчката е оповестена чак през юли. Според документа смарт телефонът има ниша в долната част на корпуса, в която се обитава компактният дрон. Устройството е с две камери и три инфрачервени датчика за непосредственост. Квадрокоптерът предава данни към телефона посредством Wi-Fi и Bluetooth.
Според описанието на патента основаното устройство е предопределено да прави фотоси и да записва видеоклипове от височина. Предполага се, че потребителят ще употребява смарт телефона си за тези цели, когато е навън. 
Журналистите от LetsGoDigital са скептични към изобретения от този тип. Според специалисти квадрокоптерът има прекомерно компактни размери и малко тегло, заради което при мощен вятър полетът му на огромна надморска височина ще бъде усложнен. В същото време не е известно дали Vivo по някакъв метод ще развие още изобретението си.
В края на юни Световната организация за интелектуална благосъстоятелност (WIPO) откри патент на Samsung за смарт телефон, чиято горна част на гъвкавия екран се отделя от корпуса. По този метод едно хибридно устройство може да служи по едно и също време като телефон и като фитнес тракер.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР