Китайската компания Trip.com Group Ltd., онлайн оператор на туристическа агенция,

...
Китайската компания Trip.com Group Ltd., онлайн оператор на туристическа агенция,
Коментари Харесай

Компания отделя 140 млн. долара за повишаване на раждаемостта сред служителите

Китайската компания Trip.com Group Ltd., онлайн оператор на туристическа организация, ще насочи 1 милиард юана или 140 милиона $ дотации към чиновниците си, с цел да ги насърчи да имат повече деца.

Trip.com ще заплаща 10 000 юана годишно на чиновници, които са работили в компанията най-малко три години, за всяко новородено дете, до навършването на 5-годишна възраст, оповестиха от компанията. Основателят и основен изпълнителен шеф на Trip.com Джеймс Лианг, демограф по специалност, приказва обществено за задаващата се демографска рецесия в Китай. „ Възнамеряваме да предоставим на нашите чиновници финансова поддръжка, която ще ги насърчи да основат или разширят фамилии, без да компрометират професионалните си цели “, сподели Лианг в изказване на компанията.

Населението на Китай през 2022 година е намаляло за първи път от повече от 60 години - с 850 хиляди, до 1,412 милиарда души, съгласно Националното статистическо бюро на Китай. Раждаемостта в страната през предходната година падна до рекордно ниското равнище от 6,77 новородени на 1000 души.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР