Китайската компания "Сентро аутомотив груп" с партньорите си от Люксембург

...
Китайската компания "Сентро аутомотив груп" с партньорите си от Люксембург
Коментари Харесай

Китайска компания ще прави е-камиони край Пловдив

Китайската компания "Сентро аутомотив груп " с сътрудниците си от Люксембург и България ще построи цех за произвеждане на мини електрически камиони в "Тракия икономическа зона " (ТИЗ), край Пловдив. В построяването му ще бъдат вложени към 10 млн. евро в идващите три години.

В предприятието, което ще се ръководи в партньорство от китайската "Сентро " и люксембургската "Севек имобилити ", ще бъдат отворени 150 нови работни места, оповестиха от "Тракия икономическа зона ".

Бизнес проектът планува до шест месеца първият камион да е подготвен и да слезе от конвейра, разгласи изпълнителният шеф на китайското сдружение Питър Уанг след срещата си с министъра на стопанската система Емил Караниколов. "Бихме желали този цех да се трансформира в център за Централна Европа - освен за сглобяване, само че и за произвеждане на обособените елементи, както и за поддръжка. Това е задачата ни ", добави мениджърът.

Разчитаме на положителното обучение на служащите и това бе една от главните аргументи компанията да реши да направи инвестицията си в България, означи ръководителят на борда на люксембургската компания Жилбер Жост. Според него и цената за сглобяването и пласирането на пазара на самите електрически автомобили също е много привлекателна за вложителите.

Още преди започването на плана бизнесмените са създали свое изследване измежду някои български спедиторски компании, които са показали интерес към закупуването на такива возила.

По думите на Жилбер Жост самото транспортно средство не е значимо - значима е технологията, която се крие зад него - приложенията, мобилната връзка, цялостната поддръжка на камиона. В Европа в действителност компанията не продаваме камиони, а решения, логистична идея.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР