Китайската компания Nio, който произвежда премиум електрически превозни средства, навлезе

...
Китайската компания Nio, който произвежда премиум електрически превозни средства, навлезе
Коментари Харесай

Audi осъди китайския Nio да смени имената на моделите в Европа

Китайската компания Nio, който създава премиум електрически транспортни средства, навлезе на европейския пазар през 2022 година, само че се сблъска с проблем заради имената на моделите. Те не бяха признати задушевно от Audi. От немския колос настояват, че имената на Nio ES6 и ES8 за съзвучни с нейните S6 и S8 и това може да докара до комплициране измежду клиентите. Германската компания се обърна към съда и завоюва делото. Сега Nio ще би трябвало да смени имената на електрическите коли, които се продават в Европа.

Според CarNewsChina Nio в действителност ще преименува колите си в Европа, макар че стартъпът не признава, че това е нарушение на авторски права и има намерение да оспори правосъдното решение. ES6 ще се назовава EL6, а ES8 ще стане EL8. Третият модел на китайската марка, ES7, към този момент се продава в Европа като EL7. Изключение ще бъде Норвегия, където ES8 ще продължи да се предлага под истинското име, до момента в който не премине в моделната година 2023.

На пръв взор Nio ES6 и ES8 е мъчно да се сбъркат с Audi S6 и S8, изключително като се има поради, че ES6 и ES8 са кросоувъри, до момента в който S6 и S8 са седани. Юристите на Audi обаче означават, че клиентите могат неправилно да одобряват, че буквата " E " в имената на ES6 и ES8 демонстрира електрификация. С други думи, те ще решат, че ES6 и ES8 са електрически модификации на S6 и S8.

Съдебното произвеждане е формирано още през 2021 година и към момента продължава. Решението на окръжния съд в Мюнхен, който застана на страната на Audi, към момента не е дефинитивно, защото Нио може да го оспори на първа инстанция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР