Китайската компания Huawei вече не може да използва услугите на

...
Китайската компания Huawei вече не може да използва услугите на
Коментари Харесай

Пускат смартфоните на Huawei с новата операционна система от октомври

Китайската компания Huawei към този момент не може да употребява услугите на Гугъл, което значи, че бъдещите смарт телефони на компанията няма да работят с Android. Но това е добре, тъй като от Huawei към този момент са се погрижили за непредвидени условия. Компанията създава своя лична операционна система в Китай, която се назовава HongMeng OS и може да бъде наречена Ark OS за световните пазари. Нов отчет в този момент твърди, че Huawei ще бъде подготвен да достави телефони с тази нова операционна система през октомври.

Според последните отчети, Huawei интензивно тестваше HongMeng OS с компании като Tencent, Oppo и Vivo. Въз основа на тестванията, беше разкрито, че новата операционна система на Huawei е с 60% по-бърза от Android на Гугъл. Поддържаните от HongMeng OS телефони ще бъдат пуснати в Китай, до момента в който интернационалните пазари ще получат новата операционна система Huawei на по-късна дата, защото ще би трябвало да дават отговор на избрани условия.

Докато едни допускаха, че проблемите на Huawei със Съединени американски щати ще се отразят на продажбите на компанията, отчетите демонстрират, че компанията е на път да достави над 200 милиона броя тази година, побеждавайки данните за предходната година.

Според отчет на China Daily по-рано тази седмица, Huawei към този момент е доставила 1 милион устройства с новата операционна система HongMeng за тестване. Смята се, че софтуерът е съчетаем с всички Android приложения и може да поддържа телефони, компютри, таблети, тв приемници и така нататък

Междувременно Гугъл се пробва да лобира, предупреждавайки администрацията на Съединени американски щати, че това може да провокира проблеми, свързани с националната сигурност. Китайските компании обаче поддържат Huawei да пуснат новата си операционна система, защото считат, че това е евентуален удар за репресиите на Съединени американски щати.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР