Китайската компания Huawei ще започне да изгражда фабрика за оборудване

...
Китайската компания Huawei ще започне да изгражда фабрика за оборудване
Коментари Харесай

Huawei ще строи първата си фабрика в Европа догодина

Китайската компания Huawei ще стартира да построява фабрика за съоръжение на мобилни телефонни мрежи във Франция през идната година.

За това заяви организация „ Ройтерс “, като се базира на собствен източник.

Новината идва на фона на опитите на някои европейски държавни управления да лимитират въздействието на китайската компания в Европейски Съюз.

Huawei е възнамерявала първична инвестиция за създаване на фабриката в размер на 200 млн. евро още през 2020 година, само че реализирането на плана било забавено поради пандемията COVID-19, твърди още източникът на " Ройтерс ".

Той обаче не показва период, в който фабриката в Брумат, покрай Страсбург, ще проработи. Huawei не е дала отговор на настояването за коментар на „ Ройтерс “.

Този ход идва в миг, когато някои европейски държавни управления лимитират или не разрешават потреблението на съоръжение, създадено от Huawei (HWT.UL) и китайската ZTE (000063.SZ), базирайки се на опасения за сигурността.

Европейските водачи също разискват по какъв начин да " понижат риска ", само че и да си сътрудничат с втората по величина стопанска система в света.

Китай е третият по величина търговски сътрудник на Франция след Европейския съюз и Съединените щати.

През 2020 година френското държавно управление заяви на телекомуникационните оператори, които възнамеряват да закупят 5G съоръжение на Huawei, че няма да могат да възобновят лицензите за оборудването, откакто те изтекат.

Това на процедура щеше да значи изключване на Huawei от мобилните мрежи.

След извършена среща сред френския министър на стопанската система Бруно Льо Мер и китайския вицепремиер Хе Лифенг през юли тази година обаче стана ясно, че Франция е решила да удължи лицензите на Huawei за 5G в някои градове.

" Надяваме се, че Франция ще стабилизира тона на приятелското съдействие сред Китай и Европейски Съюз ", сподели Лефинг по време на срещата в Пекин.

Той добави още, че Китай има вяра, че двустранните му връзки с Франция " имат добра основа ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР