Китайската компания Huawei е съвсем близо до завземането на втората

...
Китайската компания Huawei е съвсем близо до завземането на втората
Коментари Харесай

Huawei е съвсем близо до детронирането на Apple

Китайската компания Huawei е напълно покрай завземането на втората позиция от софтуерния колос Apple при доставките на мобилни телефони, сочи последният отчет на Strategy Analytics.

През второто тримесечие на годината китайците са продали 38.4 милиона смарт телефона - едвам 2.6 милиона по-малко от Apple. Така пазарният дял на Huawei доближава 10.7% от 9.4% през предходния интервал. Гигантът от Купертино губи 0.4 пункта и слиза до 11.4%.

Стопената разлика може да бъде обяснена с обичайното към този момент закъснение на продажбите на iPhone в последните месеци преди представянето на новия модел. Очаква се през септември Apple да показа три модела - юбилейният 8, както и двата актуализирани наследници на 7 и 7 Plus.

И защото продажбите на новите телефони сигурно ще стартират напълно в края на третото тримесечие на годината, а за юбилейния - може би и при започване на четвъртото, няма да бъде изненада, в случай че в края на сегашния интервал Huawei е взела второто място.

На първа позиция остава Samsung. Корейската компания е доставила 79.5 милиона смарт телефона, радвайки се на възобновен интерес след фиаското с гърмящата батерия на модела Note 8. Компанията регистрира 22.1% пазарен дял.

През регистрирания интервал доставките на смарт телефони в международен мащаб са се нараснали с 5.5% по отношение на предходната година, достигайки 360 милиона.

Най-голям растеж записва китайската Xiaomi - 58%. Компанията обаче е известна главно в Поднебесната империя и Индия и общият й пазарен дял доближава малко над 6%.

 Стратегията на Huawei да се пребори за първото място на пазара на смарт телефони
Стратегията на Huawei да се пребори за първото място на пазара на смарт телефони

Китайската компания желае да изпревари Apple и Samsung през идващите години
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР