Китайската компания HNA Group продава подразделението си за недвижими имоти

...
Китайската компания HNA Group продава подразделението си за недвижими имоти
Коментари Харесай

Китайският концесионер на летище Пловдив разпродава активи за милиони

Китайската компания HNA Group продава подразделението си за недвижими парцели за 2,9 милиарда юана (456 млн. долара), заяви компанията, представена от " Ройтерс ". Конгломератът предприе ликвидация на активи за да набере средства. HNA Investment Group ще продаде филиала си, фокусиран върху имотни активи, на компанията Fusheng Group, излиза наяве от известие, изпратено до фондовата борса в Шънджън. HNA ще реализира облага от договорката в размер на 400 млн. юана. 

Китайската компания разпродава активи за милиарди долари, откакто придобивания на стойност 50 милиарда $ през последните две години насочиха вниманието към непрозрачната ѝ благосъстоятелност и агресивното ѝ потребление на ливъридж. Оттогава някои покупко-продажби на компанията се провалиха.

HNA има проблеми с регулаторите в редица страни, които са обезпокоени от неразбираемата конструкция на собствеността. Капиталовият надзор, въведен от китайските регулатори през последните години, също се отразява на активността на HNA.

По-рано тази седмица компанията се отхвърли от придобиването на по-голямата част от SkyBridge Capital, хедж фонд, учреден от някогашния консултант на американския президент Доналд Тръмп Антъни Скарамучи, защото договорката беше блокирана от американските регулатори повече от година.

От началото на 2018 година китайската компания се съгласи да продаде недвижими парцели на стойност над 10 милиарда $ в Австралия, Ню Йорк и Хонконг наред с дялове в Deutsche Bank и Hilton Worldwide Holdings.

Приходите на HNA Group за 2017 година са нарастнали с над 200% до 594 милиарда юана (93,3 милиарда долара), а чистата облага се е повишила с 80,41% до 2,63 милиарда юана (413,3 млн. долара), заяви компанията в края на предходната седмица. Но нивото на дълга й и разноските по обслужването на заемите също порастват бързо.

Припомняме, че в края на март дъщерна компания на HNA Group взе на концесия летището в Пловдив. Концесията е за 35 години, като за този период концесионерът се задължава да влага в обекта 70 млн. евро. Средствата са за ремонт, поддържане и рехабилитация на съществуващата инфраструктура, както и създаване на нови уреди. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР