Китайската компания HAI Robotics представи първият автономен робот, способен да

...
Китайската компания HAI Robotics представи първият автономен робот, способен да
Коментари Харесай

Този робот може да революционизира управлението на складовите пространства

Китайската компания HAI Robotics показа първият самостоятелен робот, кадърен да борави с кашони, без да му се постанова да сканира баркодове, показаха в прессъобщение от самия производител. Той е екипиран с 3D технология за образно различаване и телескопични " ръце ", които форсират доста метода, по който устройството борави с ръководството на инвентории.

Роботът идва в две конфигурации - ACR HAIPICK A42N и ACR HAIPICK A42D, като втората му разрешава да борави с двойно по-дълбоки стелажи. Това, от своя страна, може да докара до понижаването на коридорите в един склад с 50% и да усили гъстотата на складираните предмети със 130%, пресмятат от компанията.
 Снимка 484041
Източник:

" Телескопичните му ръце могат да бъдат настроени да боравят с две редици от двойни стелажи, а интелигентният му логаритъм може да се употребява за разнообразни бизнес модели, защото може да борави с всевъзможни размери кашони и да самооптимизира дейностите си ", показват от HAI Robotics, съгласно които роботът към този момент е интегриран в логистична компания и отзивите са позитивни.

Представянето на роботите е неприятна вест за хилядите чиновници в колоси като Amazon, които се оказаха уязвима частица за компанията в подтекста на пандемията от ковид. След като някои от тях заболяха, цели хранилища на компанията трябваше да преустановят активност, с цел да бъдат дезинфекцирани, което докара до закъснение на доставките.

Българска компания сподели интелигентна камера за премерване на температура

Устройството мери с акуратност от 0,3°C за половин секунда

" С тези машини може би не просто сме очевидци на съвършените самостоятелни складови роботи, които ще намалят цената и ще усилят потенциала на складовете, само че и ще се намали разпространението на вируса, откакто се отстрани потребността от живи товарачи ", пишат от Zero Hedge. " Това е от решаващо значение поради приближаването към втората вълна на ковид. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР