Китайската компания Geely Auto е отделила 370 милиона юана (около

...
Китайската компания Geely Auto е отделила 370 милиона юана (около
Коментари Харесай

В Китай разработват антивирусен автомобил

Китайската компания Geely Auto е отделила 370 милиона юана (около 48 млн. евро) за битка с епидемията от ковид, която удари страната. Тези средства ще отидат за създаването на коли с комплекса антивирусна отбрана. Не става дума обаче за здравна техника, а за модел, който ще бъде пуснат на свободния пазар в страната
Този автомобил ще бъде оборудван със системи, които изолират нездравословните субстанции в салона, а също по този начин бързо и дейно почистват въздуха, дишан от водача и пасажерите в колата.


За задачата научно-изследователските и дизайнерски центрове на Geely по цялостен сят ще обединят старания за разработка и тествания на нови екологично устойчиви материали с антибактериални и противовирусни свойства. Те ще се употребяват в система за почикване на въздуха и на повърхностите в салона, до които лидерът и пасажерите се допират най-често - волан, бутони, сензорен екран и лост на скоростите.
Geely към този момент отдели над 20 млн. евро за битка с ковид, като тези пари ще бъдат изхарчени за закупуване на лекарства на жителите на Китай. Освен това, компанията пусна безвъзмездни таксита по улиците на Ухан - градът, който стана център на разпространението на епидемията.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР