Китайската компания China Railway Rolling (CRRC), която е световен лидер

...
Китайската компания China Railway Rolling (CRRC), която е световен лидер
Коментари Харесай

Китай стъпва сериозно на жп пазара в Европа след сделка за едва €10 милиона

Китайската компания China Railway Rolling (CRRC), която е международен водач в производството на влакове, към този момент ще управлява 25% от пазара на дизелови локомотиви в Европа. Дружеството закупи надзор над 1/4 от този пазар на Стария континент след договорка за по-малко от 10 милиона евро или 11 милиона $.

Това стана посредством пазаруването на немската железопътна компания Vossloh от CRRC. Тъй като европейският производител на локомотиви държи сериозен дял от пазара в района, където най-използваният превоз са влаковете, ходът на китайската корпорация е стратегически добре премислен, написа Bloomberg.

Дъщерното сдружение на CRRC Zhuzhou Locomotive, което създава електрически локомотиви, става притежател на завода на Vossloh в Кил, Германия, където работят 500 чиновници. Производството там съставлява 25% от общо цялата продукция на дизелови локомотиви в Европа за последните 5 години, съгласно отчет на немската консултантска компания SCI Verkehr.

Въпреки изказванията, че дизеловите локомотиви нямат бъдеще поради изменящия се свят предвид на климатичните промени и битката против излъчванията на въглероден диоксид, CRRC влага точно в подобен цех. Анализатори считат, че компанията си дава сметка и би трябвало да е финансово постоянна, с цел да преодолее трансформациите.

" Заводът би трябвало да се преструктурира и да се разрасне, тъй че да може да отговори на метода, по който ще наподобява железопътния превоз в бъдеще ", показва Мариа Лийнън от SCI, добавяйки, че покупката на европейския производител е закъсняла.

CRRC се трансформира във водещ производител на железопътни композиции посредством сливането на производители на влакове от северната и южната част на Китай през 2015 година. През същата година Vossloh продаде своето испанско поделение, което произвеждаше съвременни дизелови влакове на швейцарската компания Stadler Rail.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР