Китайската компания CHEС (China Harbour Engineering Company), чиято дейност е

...
Китайската компания CHEС (China Harbour Engineering Company), чиято дейност е
Коментари Харесай

Китайска компания иска да изгради промишлена зона за износ на зърнени продукти на пристанището във Варна

Китайската компания CHEС (China Harbour Engineering Company), чиято активност е обвързвана с огромно строителство най-вече в региона на инфраструктурата, демонстрира капиталов интерес към черноморските пристанища във Варна и Бургас. Това се разбра след провелата се среща в Пекин сред делегация на ГЕРБ и генералния шеф на компанията Лин Ичонг, оповестиха от пресцентъра на политическата мощ.

На нея участваха и кметовете на няколко общини, ситуирани по Черноморието. Те обявиха, че за този район на България е доста значимо да бъде построена автомагистрала сред Варна и Бургас. Това щяло да се отрази на стопанската система и туризма.

" За развиването на стопанската система е от голяма важност да се усили и потенциалът на пристанищата в огромните регионални центрове ", добави националният представител и ръководител на парламентарната група за другарство с Китай Димитър Бойчев.

Ръководителят на маркетинговия отдел на CHEC Уанг Юнжонг посочи, че към този момент е бил във Варна, с цел да прегледа пристанището. По думите му китайската компания се интересува от опцията за основаване на промишлена зона за експорт на зърнени артикули.

Строителният колос е построил доста пристанища, измежду които и най-голямото в свата – това в Шанхай. От компанията увериха, че при строителните работи на свои обекти предпочитано наемат локална работна ръка и влагат доста старания за внедряването на екологични технологии.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР