Китайската компания CGN се обяви против новата ограничителна експортна политика

...
Китайската компания CGN се обяви против новата ограничителна експортна политика
Коментари Харесай

Китайската CGN е недоволна от новата политика на САЩ за експорта на ядрено оборудване


Китайската компания CGN се разгласи срещу новата ограничаваща експортна политика на Съединени американски щати във връзка с Китай в региона на доставката на материали и съоръжение за гражданската енергетика. Това оповестяват интернационалните медии. Недоволството на китайската страна е било ясно отправено по време на провелият се в Абу Даби Международен конгрес отдаден на световното нуклеарно неразпространение и експортен надзор. Четиридневният семинар бе проведен от нуклеарният регулатор на ОАЕ. Форумът е под егидата на Федералната организация за нуклеарно неразпространение на ОАЕ – FANR.

Припомняме, че предходната седмица Съединени американски щати вкараха ограничаване в региона на доставката от страна на Китай на материали и съоръжение за гражданската атомна енергетика. В частност американското държавно управление взе решение за отвод от износ на съоръжение и технологии във връзка с CGN и дъщерните й компании.

CGN назова тези решения на държавното управление на Съединени американски щати „ безусловно неуместни “ и се разгласи в „ отбрана на законните си права и ползи “. В частност CGN означи, че компанията взе участие в планове за строителство на нови блокове във Англия – АЕЦ „ Хинкли Пойнт С “, АЕЦ „ Сейзуел “ и АЕЦ „ Брадуел “ с потребление на американско съоръжение и новите наказания слагат построяването на нови блокове под опасност от прекъсване.

Форумът, който се организира един път на няколко години сплотява специалисти от разнообразни страни в региона на контрола на нуклеарния износ.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР