Китайската комоания, която вече е изправена пред опасността да бъде

...
Китайската комоания, която вече е изправена пред опасността да бъде
Коментари Харесай

Huawei предупреди, че санкциите на САЩ ще ударят 1200 американски доставчика

Китайската комоания, която към този момент е изправена пред заплахата да бъде блокирана от операционната система на Гугъл, предизвести, че въздействието на възбраната може да бъде доста по-голямо от предстоящото.

© Wong Campion Решението на Вашингтон да прибави Huawei към черния си лист ще удари към 1200 американски компании, които доставят артикули на китайския телеком. Повечето от тях доставят компанията със значими елементи, задвижващи системата ѝ за киберсигурност. Затова и ръководители на Huawei изясняват пред Financial Times, че решението на президента Тръмп да прибави софтуерния колос към листата със " неразрешени " компании ще има последици, излизащи отвън границите на самата група.

Пречките

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Huawei се съпротивлява на Вашингтон и разгласи решението си да съди държавното управление с претекста, че Законът за националната защита (NDAA), ограничителен нейния бизнес в Съединени американски щати, е противоконституционен. Забраната би трябвало да влезе в действие в средата на август, с цел да може американските компании да имат три месеца за подготовка.

Китайската компания, която към този момент е изправена пред заплахата да бъде блокирана от операционната система на Гугъл, предизвести, че въздействието на възбраната може да бъде доста по-голямо от предстоящото. То може да обхване освен мобилните ѝ телефони, само че и софтуера, който употребява за оборудването си и други бизнеси.

" Границите на въздействие са големи. Все отново обстановката не е спешна, защото се приготвяме за това от доста време ", споделя Данг Външуан, който е основен стратегически проектант на Huawei.
Опасността пред китайския софтуерен колос да загуби достъпа си до американски снабдители включва две сериозни области - киберсигурност и чипове, настояват хора, осведомени със обстановката в компанията.

На американска територия

Две трети от 19-те софтуерни инструмента за отбрана на сигурността, които Huawei употребява, са от американски снабдители. Затова и една четвърт от близо 200 млн. смарт телефони, продадени предходната година, съдържат чипове от американската компания Qualcomm, настояват източници на FT.

Huawei похарчи към 11 милиарда $ предходната година за съставни елементи и услуги от американски компании. Широката приложимост на принадлежности за сигурност, в това число порт-скенери като Nmap и Nessus, обаче в този момент оказват въздействие на американски компании. Освен това акцентират превъзходството на пазара от производителите в Съединени американски щати. Един от източниците споделя, че договорите за доставка нормално се подписват всяка година, което значи, че доста от тях ще надвишават тримесечната пролонгация на президента Тръмп.

Някои американски компании са доставили и оборудването, което Huawei е употребила, с цел да направи своя финален модел смарт телефон P30. Екипът на FT е забелязал по какъв начин машини с логото на Dell, която доставя системата Camalot Prodigy, са били част от индустриалния развой.

" Няма да сме единствено ние "

Според ръководителите на китайската компания тя ще разчита на ресурси от основни съставни елементи, създадени в Съединени американски щати, до момента в който търси други възможности, преди възбраната да влезе в действие. Главният шеф на Huawei по правните каузи Цонг Люпинг предизвести, че възбраната ще удари клиентите на китайската група. Той изяснява, че по този метод и други компании могат да бъдат ощетени.

" Когато се случват такива неща, следствията обгръщат доставките и обвързваните с клиентите услуги ", споделя той. " Днес това са телекомите и Huawei. Утре може да бъде вашата промишленост, вашата компания, вашите консуматори ", предизвестява той.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР