Китайската икономика - втората най-голяма в света - забавя темпа

...
Китайската икономика - втората най-голяма в света - забавя темпа
Коментари Харесай

Кои са най-уязвимите от забавянето на китайската икономика валути?

Китайската стопанска система - втората най-голяма в света - забавя темпа си на напредък. Експерти показват, че две валути са най-уязвими от процеса: австралийския и новозеландския долари, написа CNBC.

Китай е най-големият търговски сътрудник на двете страни. Около 25% от износа на Нова Зеландия е ориентиран към Поднебесната империя. При Австралия делът е още по-голям - към една трета. Китай е най-големият консуматор на желязна руда - а Австралия е най-големият експортьор в света.

" Очакваме най-големият спад да бъде регистриран при австралийския и новозеландския долари. Това се дължи на тяхната експозиция към китайската стопанска система, която ще продължи да се забавя, съгласно нашите прогнози. В случая с австралийския $ ще натежи и износът на въглища, който, считаме ние, ще бъде измежду най-лошо представящите се първични материали през тази година ", четем в отчет на Capital Economics. Очаква се слабостта в двете валути да се задържи през цялата година.
 Измамен ли е растежът на Китай?
Измамен ли е растежът на Китай?

За статистиката и трендовете с внимание към детайла

Докладът чака слабостта на стопанската система на Китай да донесе по-ниско търсене за суровините, което от своя страна ще натежи над техните цени. Когато те падат, количеството пари, което се заплаща на страната понижава - което води до амортизация на валутата.

Растежът на втората най-голяма стопанска система се охлади до 6,6 % предходната година - най-слабият от 28 години насам. Въпреки скорошните тласъци, охлаждането ще продължи, считат от Capital Economics.

Има ли други валути, които ще пострадат?

Канадският $ е още една валута, тясно обвързвана с пазара на първични материали, споделя Джамил Ахмад, който оглавява валутната тактика и пазарните изследвания във FXTM. " В предполагаем сюжет, при който петролът удари ново дъно поради страхове от понижено търсене от Китай, другите валути, които са вриск, са канадският $ и даже съветската рубла ", споделя той.

Валутите в Азия също са уязвими, изключително малайзийския рингит, индонезийската рупия и сингапурския $.
 Неочакваната валута, която може да бъде измежду огромните печеливши от договорка сред Съединени американски щати и Китай
Неочакваната валута, която може да бъде измежду огромните печеливши от договорка сред Съединени американски щати и Китай

При условия, че Пекин се съгласи да внася повече първични материали от Щатите

През 2018 година канадският и новозеландският долари бяха измежду най-зле представящите се валути в Г10 поради намаляващите цени на суровините. " Това не е изненадващо, като се има поради какъв брой подвластни са тези стопански системи от износа на храна, сила и метали ", споделят от Capital Economics.

Според специалистите, комерсиална договорка сред Съединени американски щати и Китай, която наподобява все по-възможна, може да помогне на тези валути.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР