Китайската икономика тази година без проблеми ще изпълни определената от

...
Китайската икономика тази година без проблеми ще изпълни определената от
Коментари Харесай

Китай ще изпълни целите си за икономически растеж

Китайската стопанска система тази година без проблеми ще извърши избраната от държавното управление цел за напредък от 6,5 на 100, а може и да я надмине. Това заяви през днешния ден на конференция в Пекин ръководителят на китайската Държавна статистическа работа Нин Цзичжъ, представен от ТАСС и Ройтерс.

Множеството държавни ограничения за преодоляване на прегрелия пазар на недвижимите парцели са били ефикасни и ще останат в действие, съобщи също по този начин Нин.

Прогнозата за растежа дава отговор на упованията на анализаторите, съгласно които темпът ще извърши или надвиши публично поставената цел, откакто втората по величина международна стопанска система набъбна по-бързо от упованията - с 6,9 на 100 през първото полугодие, подхранвана от огромните инфраструктурни вложения на държавното управление и взрива на недвижимите парцели.

Това значи, че китайският напредък може да се форсира за първи път от 7 години, откакто предходната година се забави до 26-годишен най-малко от 6,7 на 100, отбелязва Ройтерс.

Макар да се чака набраната мощна инерция да отслабне през идните месеци поради по-високите лихви по кредитирането и ограниченията за изстудяване на пазара на недвижими парцели, съгласно множеството анализатори забавянето ще бъде умерено.

Световната банка увеличи предходната седмица икономическата си прогноза за растежа на Китай от 6,5 на 100 до 6,7 на 100 тази година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР