Китайската икономика ще отчете малко по-бърз растеж през тази година

...
Китайската икономика ще отчете малко по-бърз растеж през тази година
Коментари Харесай

Втората по-големина икономика ще бъде изправена пред най-бавния си растеж от 1990-а насам

Китайската стопанска система ще регистрира малко по-бърз напредък през тази година поради резистентност в потреблението, само че темпът ще се забави съществено през 2018 година. Това предвиждат специалистите от Asian Development Bank (ABD), представени от CNBC.

Според упованията растежът за последните 12 месеца ще бъде в границите на 6,8%. Перспективите за повишаването на Брутният вътрешен продукт бяха ревизирани на няколко пъти през годината след положителното показване на вътрешното ползване.

Също по този начин анализаторите считат, че износът ще се показа по-добре от предстоящото.

През 2018-а година обаче специалистите предвиждат, че растежът ще се забави до 6,4 на 100 поради " следено закъснение на стопанската система ", счита Йозеф Цвиглих, който е макроикономически анализатор в ADB.

На база на данните на Световната банка това значи, че растежът на Китай ще падне до най-ниското си равнище от 1990 година насам или другояче казано ще е най-слабият за последните съвсем три десетилетия.

Като цяло от банката чакат разрастващите се страни в Азия да се изкачат едва нагоре с растеж от 0,1% на Брутният вътрешен продукт до 6% за 2017 година. Прогнозите за идната година са, че растежът ще се забави до 5,8 на 100 през идващите 12 месеца. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР