Китайската икономика се задъхва. Пазарът на недвижими имоти се срива,

...
Китайската икономика се задъхва. Пазарът на недвижими имоти се срива,
Коментари Харесай

В криза ли е икономиката на Китай?

Китайската стопанска система се задъхва. Пазарът на недвижими парцели се срутва, дефлационният напън се популяризира в цялата страна, а фондовият пазар на страната претърпя бурно пътешестване до момента през тази година, като показателят CSI 300 в страната изтри към 40% от цената си от върховете си през 2021 година

Като добавка към всичко това, оповестените от Националното статистическо бюро на Китай данни за PMI през януари демонстрираха, че индустриалната интензивност се свива за четвърти следващ месец, което се дължи на спадащото търсене.

Поредицата от неподходящи данни провокира вълна от песимизъм във връзка с втората по величина стопанска система в света. Allianz да вземем за пример промени оптимистичния си мироглед за Китай, като в този момент предвижда, че стопанската система на Пекин ще нарасне приблизително с 3,9 % в интервала 2025-2029 година Това е по-малко от прогнозата за 5% преди експлоадирането на пандемията Covid-19. Икономистите обаче са на разнообразни отзиви, когато се стигне до въпроса дали стопанската система на страната навлиза в продължителна и сериозна рецесия, написа. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР