Китайската генерална дирекция за контрол и регулиране на пазара наложи

...
Китайската генерална дирекция за контрол и регулиране на пазара наложи
Коментари Харесай

Китай наказа Alibaba с най-голямата глоба в историята си

Китайската генерална дирекция за надзор и контролиране на пазара наложи на Alibaba най-голямата в историята на страната парична глоба, заяви CGTN, базирайки се на изказване на организацията.

Регулаторът санкции най-голямата китайска компания за електронна търговия с 18,23 милиарда юана (2,78 милиарда долара) за корист с господстващо състояние на пазара.

Китайските регулатори започнаха антитръстово следствие против Alibaba в края на предходната година. Миналия месец Wall Street Journal разкри проектите на китайските управляващи да наложат на компанията невиждана досега по размерите си глоба. Досега най-голямата санкция в историята на страната е наложената през 2015 година на Qualcomm Inc. в размер на 975 милиона $.

Малко след оповестението на решението от Alibaba излязоха с публична позиция, в която дефинираха глобата като обективна.

„ Искрено признаваме това решение, ще се придържаме твърдо към него “, се споделя в изказването.

Компанията акцентира, че има намерение да предприеме ограничения за образуване на по-легитимни търговски действия и ускорение на оптимизацията на системата в сходство със законовите правила.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР