Китайската флота и военновъздушни сили провеждат тренировъчни боеве край Корейския

...
Китайската флота и военновъздушни сили провеждат тренировъчни боеве край Корейския
Коментари Харесай

Китайската флота и авиация провеждат учения край Корейския полуостров

Китайската флота и военновъздушни сили организират подготвителни боеве край Корейския полуостров, оповестява министерството на защитата на страната, на фона на районното напрежение по отношение на нуклеарното оръжие на Северна Корея, оповестява Агенция Франс Прес.

Провеждат се в моретата и небето край източното крайбрежие на Китай в Жълто море и в залива Бохай, включват и изстрелването и на десетки ракети.

 Китай показва нови типове оръжия
Китай показва нови типове оръжия

С мощни въоръжени сили пази суверенитета и ползите на страната

Десетки кораби, самолети, подводници и неустановен брой военнослужещи, вземат участие в тренировките, които министерството декларира, че са ориентирани към тестване на оръжия и рационализиране на военните качества при осъществяване на крайбрежни офанзиви и прихващане на въздушни цели.

Министерството не прецизира какъв брой дълго ще продължат тренировките, само че съгласно известия на военните и локалните управляващи е издадена четиридневна възбрана за мореплаване, за региона, в който се организират тренировките.

Действията са единствено дни, откакто Китай поддържа признатата в събота резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, за доста усилване на глобите против Северна Корея по отношение на нуклеарни и ракетни оръжейни системи.

 Китай прикани КНДР да работи „ умно” след новите наказания
Китай прикани КНДР да работи „ мъдро ” след новите наказания

Ван И прикани за обновяване на разговора

След приемането на резолюцията Китай още веднъж удостовери решимостта си да се причисли към интернационалната общественост.

Китай от известно време модернизира въоръжените си сили, съизмеримо с икономическата мощ на страната, което е провокирало безпокойствие измежду районните си съседи.

Северна Корея даде обещание през вчерашния ден, че тежките нови наказания на Организация на обединените нации няма да я спрат да развива своя нуклеарен боеприпас, отхвърляйки договарянията и отправяйки гневни закани против Съединени американски щати.

 КНДР: Ядрените ни ракети са ориентирани единствено към Съединени американски щати
КНДР: Ядрените ни ракети са ориентирани единствено към Съединени американски щати

КНДР се нуждае от нуклеарни оръжия единствено с цел да предотврати инвазия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР