Китайската фирма за търсачки и изкуствен интелект Baidu пусна най-новата

...
Китайската фирма за търсачки и изкуствен интелект Baidu пусна най-новата
Коментари Харесай

Китайската компания за търсачки Baidu разкрива модел Ernie 4.0 AI, твърди, че съперничи на GPT-4

Китайската компания за търсачки и изкуствен интелект Baidu пусна най-новата версия на своята модел с изкуствен интелект Ernie 4.0

ByZEN SOO AP създател на технологии 17 октомври 2023 година, 1:52 ч. Фирмата за изкуствен интелект Baidu показа във вторник нова версия на своя модел с изкуствен интелект Ernie 4.0, като твърди, че съперничи на модели като GPT-4 в Съединени американски щати

Главният изпълнителен шеф на Baidu Робин Ли показва Ernie 4.0 на годишната конференция на Baidu World в Пекин. Той сподели, че моделът е постигнал схващане, размишление, памет и генериране, което употребява логаритми за произвеждане и основаване на ново наличие. комплицирани въпроси и указания и прилагайте разсъждения и логичност, с цел да генерирате отговори на въпроси.

„ Не е по-нисък в никакъв аспект от GPT-4 “, сподели Ли, заявявайки че най-новият модел е „ доста усъвършенстван “ спрямо истинския си модел Ernie Bot.

В проява онлайн Ли подкани Ernie 4.0 да генерира рекламни материали, в това число рекламни плакати и маркетингов видеоклип. Той също по този начин помоли Ърни 4.0 да измисли разказ за бойни изкуства, цялостен с герои с разнообразни персони.

Baidu е любимец измежду куп китайски компании, които се надпреварват да дойдат с модели на изкуствен интелект, откакто ChatGPT на OpenAI завладя света предходната година. Пекин вижда изкуствения разсъдък като основна промишленост, която да съперничи на Съединените щати, и се стреми да стане международен водач до 2030 година

Базираната в Пекин Baidu стартира като търсачка компания и през последното десетилетие влага съществено в технологии за изкуствен интелект, като да вземем за пример самостоятелно шофиране и неотдавна, генериращ AI, с цел да остане конкурентоспособна. акциите паднаха с 1,7% във вторник след известието.

Baidu показа своя Ernie Bot през март. През август тя направи модела наличен за обществеността.

Ernie 4.0 към момента не е наличен за необятната аудитория, само че някои хора са поканени да го тестват.

Ли сподели, че Baidu възнамерява да включи технологията за изкуствен интелект в своята търсачка, карти и облачни услуги, както и своите оферти за бизнес разузнаване за корпоративни клиенти. Той не даде график за това.

Технологията може да трансформира метода, по който работят избрани артикули. Търсачката на Baidu може да генерира персонализиран отговор на поръчка, вместо просто да даде лист с резултати и връзки.

Китай неотдавна се опита да контролира генеративната AI промишленост, като изисква от фирмите да правят прегледи на сигурността и да получават утвърждения, преди да пуснат обществено своите артикули. Компаниите, които дават такива услуги с изкуствен интелект, също би трябвало да съблюдават държавните претенции за технологии и данни.

Съединени американски щати нямат такива разпореждания.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР